Lerende Organisatie Ontwikkelen

(ROI-action learning programma voor directie- en managementteams)

Hoe leert uw organisatie eigenlijk?

Gemiddeld spendeert een bedrijf met vijftig medewerkers tussen de € 75.000 en € 125.000 aan het ontwikkelen  -het laten leren- van haar medewerkers. Hoe wordt dat geld besteed?

 

Er wordt behoorlijk geïnvesteerd in het ruime aanbod aan leervormen; van cursus tot training en van workshop tot seminar. Een flink deel van deze en andere leerinterventies heeft een vaste plek gekregen in de jaarlijkse ontwikkel cyclus van medewerkers, bijna routinematig en standaard, en het ene jaar weer iets meer dan het andere jaar. Wat zijn de effecten van al die investeringen?

 

Onderzoek wijst uit dat veel kennis die we tijdens een training of opleiding opdoen nauwelijks in de praktijk gebruikt wordt. Veel gedrag -dat we met een training willen veranderen- blijft bij het oude.

 

Een belangrijke vraag is welke leerstrategie heeft uw organisatie eigenlijk nodig? Hoe leren uw medewerkers en uw organisatie eigenlijk? En, als u investeert in leerprogramma’s, welke vormen zijn dan echt effectief? Hoeveel van wat er wordt geleerd via een cursus of training wordt daadwerkelijk toegepast, en hoe worden de prestaties van uw medewerkers daarmee verhoogd?

 

Morrisson biedt u een programma waarmee u een strategie en structuur voor de lerende organisatie kunt ontwerpen en implementeren. Het is een action learning programma voor directie- en managementteams dat de ROI op alle leerinterventies verhoogt door faalkosten van leerprogramma’s te voorkomen, de opbrengst per leerprogramma te verhogen en snellere ontwikkeling van mens en organisatie mogelijk te maken.

Onderwerpen

Tijdens het programma brengt u hoe uw organisatie leert in kaart, om het vervolgens te kunnen optimaliseren tot een lerende organisatie en ontwikkeltrajecten beter te benutten. Er wordt vastgesteld hoe u strategische ontwikkeling kunt realiseren of effectieve ontwikkeling van mensen mogelijk kunt maken. U maakt kennis met verschillende leerstrategieën en u ontwikkelt het vermogen om de effecten daarvan te verhogen. Vanuit uw leiderschapsrol raakt u bedreven in de implementatie van verschillende leervormen binnen uw organisatie. U leert hoe een organisatie zich adaptief en transformatief kan ontwikkelen.

De volgende onderwerpen komen in het programma aan de orde:

 

  1. Welke strategieën om een lerende organisatie te creëren bestaan er? Welke heeft uw organisatie nodig?
  2.  Welke leerinterventies optimaliseren het leren in en om individu en organisatie?
  3. Welk gedrag of welke psychodynamische krachten staan groei en ontwikkeling in de weg? Hoe doorbreek je die patronen?
  4. Welke manieren van leren zijn er in uw organisatie aanwezig, welke teveel, welke te weinig?
  5. Welke ontwikkelstrategie is het meest effectief bij transformatie of verandering
  6. Wat is uw rol als leider bij de implementatie van leerprogramma’s?
  7. Hoe bepaal je het rendement van de inevesteringen in leerinterventies? Wat zijn mogelijke ontwerpfouten, en hoe kun je de impact vergroten?
Voordelen van het programma

 

Het is een action learning programma voor directie- en managementteams dat de ROI op alle leerinterventies verhoogt door de faalkosten te verminderen, de opbrengst van al uw leerprogramma te verhogen en snellere ontwikkeling van mens en organisatie mogelijk te maken. Wat u leert past u direct in uw praktijk toe door investeringen in leerinterventies te doen die genoeg gaan opleveren. Het belangrijkste voordeel is dat u een organisatie creëert met een hoog lerend en adaptief vermogen. Doordat uw medewerkers sneller en effectiever leren bent u in staat zich sneller aan te passen en kunt u daardoor belangrijke strategische en operationele voordelen bereiken.

Informatie

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten of wilt u hulp bij het maken van de juiste keuze?

Meer info