Assessment Managementvermogen

Voorspel uw effect op organisatiesucces en -ontwikkeling

Managementvermogen wordt bepaald door de mate waarin je in staat bent om (nieuwe) kennis en vaardigheden op te nemen, in de praktijk toe te passen en om te zetten in goede prestaties.

 

Met het assessment kunt u uw prestaties testen en voorspellen. Daarmee heeft u een belangrijk instrument in handen. Niet alleen om uw competenties te verbeteren, maar ook om uw prestaties te verbeteren. Het voorspelt het effect van uw handelen op het succes van de organisatie en geeft aan hoe u (sneller) de meest relevante competenties kunt ontwikkelen.

De procedure

1. Intakegesprek

Tijdens een één-op-één-gesprek wordt een korte psychoanalyse verzorgt. Het gesprek behandelt de managementdoelen, de competenties, de meest belangrijke ontwikkelgebieden, het karakter en de persoonlijkheid van de manager en bereidt de manager voor op de online-test.

 

2. Profielbepaling

In samenspraak wordt vastgesteld wat het ideale profiel en de bijbehorende competenties zijn die de manager nastreeft.

 

3. Online test(en)

Via vragenlijsten wordt het managementvermogen, de leiderschapsstijl (houding/ gedrag) en hoe de manager zich zo snel mogelijk kan ontwikkelen vastgesteld.

 

4. Adviesrapport

Er wordt een rapportage uitgebracht die managementprestaties voorspelt en aangeeft hoe de manager het snelst de meest relevante competenties kan ontwikkelen.

Het assessment kan ook ingezet worden om te bepalen hoe opleidingskosten efficiënter kunnen worden ingezet, om te bepalen welke training wel of geen zin heeft, maar ook bij werving en selectie.

Informatie

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten of wilt u hulp bij het maken van de juiste keuze?

Meer info