Neuro Selling

Beter verkopen dankzij neuro-psychologisch inzicht

Als verkoper heb je een scherp inlevend vermogen nodig om de markt en vooral je klant te begrijpen. Actuele inzichten vanuit de neuro- en gedragspsychologie helpen om dat vermogen te ontwikkelen.

 

In de huidige markt moet je goed kunnen verkopen. Het doel van de Neuro Selling-training is om het salesvermogen van verkopers te verhogen. De training verbindt kennis en inzichten vanuit de neuro-psychologie aan communicatie technieken die verkopers kunnen toepassen. Als je begrijpt hoe het brein van de klant werkt kun je ook haar gedrag begrijpen en weet je hoe je beslisgedrag kunt beïnvloeden. Met de Neuro Selling-training ontwikkel je impactvolle manieren van communiceren.

Onderwerpen

Tijdens de training leert u:

 

  1. Hoe het menselijk (koop)brein in elkaar zit.
  2. Welke brein-emoties koopbeslissingen bepalen. Hoe u uw communicatiestijl daarop aanpast.
  3. Hoe uw eigen (verkoop)brein in elkaar zit, wat het effect daarvan is op uw verkoopresultaten.
  4. Hoe u tijdens een verkoopgesprek snel het aankoopgedrag van de klant in kaart brengt en hoe u daarop adequaat kunt reageren.
  5. Hoe u met kennis van het brein verschillende verkoopstijlen, maar steeds de juiste verkoopstijl kunt toepassen.
  6. Wat de voor u meest doeltreffende verkoopstrategie- en tactiek is om succesvol te kunnen verkopen.

 

In tegenstelling tot traditionele trainingen leert u de psychologie achter het koopgedrag van uw klant kennen, en hoe deze te beïnvloeden. U ontwikkelt adaptieve verkoopvaardigheden. Dat betekent dat u tijdens een verkoopgesprek direct het gedrag van uw klant kunt analyseren en uw communicatie daarop kunt aanpassen.

Informatie

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten of wilt u hulp bij het maken van de juiste keuze?

Meer info