Selling ROI

Salesproposities die prospects geloofwaardig en zeer aantrekkelijk vinden

Hoe goed bent u in staat om de (toegevoegde) waarde van uw product accuraat aan uw klant uit te leggen? Kunt u de ‘retun on investment’ van uw product aan uw klant verkopen?

 

ROI-verkoop is een belangrijke techniek om meer salesprojecten te laten slagen en vereist bepaalde (sales)competenties die u met de actie-leer-training “Selling ROI” kunt ontwikkelen.

 

Tijdens de training ontwikkelt u een logische salesmethodiek om de (ROI-)waarde van uw product op een heldere manier bij uw klanten en prospects te kunnen presenteren.

 

Met de “Selling ROI-methodiek” verhoogt u het niveau van uw professionaliteit. Dat levert u significante voordelen op zoals: sneller een verkoop kunnen sluiten, meer nieuwe saleskansen kunnen initieren, de kosten van sales verlagen en voorkomen dat propects “nee” zeggen of ‘geen beslissing nemen’ op uw verkoopvoorstel.

 

Met de actie-leer-training ontwikkelt u de juiste tools die u kunt integreren binnen uw bestaande sales en marketing programma’s waardoor ook hiervan de revenuen zullen toenemen.

Onderwerpen

Tijdens de actie-leer-training wordt u begeleidt in het bouwen van een superieure ROI-methodiek met de volgende resultaten:

 

  1. Een optimalisatie van uw bestaande sales programma’s/methode en CRM.
  2. Een toename van de effectiviteit van uw sales(teams) in elke fase van het salesproces.
  3. Salesproposities die uw prospects en klanten geloofwaardig en zeer aantrekkelijk vinden.
  4. Verankering van klanttevredenheid (na verkoop) door het documenteren van het (ROI)resultaat van uw product of dienst.
  5. Maximalisering van de effectiviteit van uw marketingprogramma’s.

 

Tijdens de training wordt matriaal beschikbaar gesteld dat u helpt om een soepele overgang te realiseren van traditionele verkoop naar Selling ROI.

Informatie

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten of wilt u hulp bij het maken van de juiste keuze?

Meer info