Sales Leadership

Manage en creëer constante omzetbronnen

De inrichting van een doeltreffende salesorganisatie speelt rond vier elementen: een goed geolied systeem en de juiste kennis, vaardigheden en cultuur. Een effectieve salesorganisatie richt deze elementen geïntegreerd in op de eisen en wensen van de klant.

 

Met de training Sales Leadership leert u hoe u een gestroomlijnde salesorganisaties ontwikkelt. U leert hoe processen en systemen worden ingericht op basis van de best bewezen salesstrategieën. Dat resulteert in een aanpak waarmee producten rendabel op de markt gebracht kunnen worden en waarmee sales lucratieve groei kan realiseren. Met de training ontwikkelt u en uw salesteam één van de belangrijkste organisatiecompetenties; goed kunnen verkopen.

 

De training is bestemd voor het hele salesteam. De salesmanager focust zich op leiding geven aan een optimaal geïntegreerd samenstel van mensen, kennis, systemen, tools en processen. Het salesteam wordt getraind op vaardigheden waarmee de ROI op sales wordt verhoogd. Wat betekent dat minder verkooptrajecten eindigen in een “neen” of  “geen besluit” en verkoopcycli korter worden.

Onderwerpen

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 

  1. Hoe jezelf positioneren bij beslissers en hoe je personen moet ontwijken die geen beslisbevoegdheid hebben.
  2. Hoe je factoren in het koopgedrag van klanten kunt herkennen die doorslaggevend zijn of een deal wordt gesloten of niet.
  3. Hoe je niet alleen de order krijgt, maar ook een tevreden klant, herhaalaankopen en introducties bij nieuwe klanten.
  4. Hoe je je verkoopaandeel bij je huidige klant vergroot.
  5. Hoe je een vastgelopen verkooptraject weer kunt opstarten.
  6. Hoe je onzekerheden bij koud bellen kunt minimaliseren.
  7. Hoe je signaleert dat je verkoop tot een “neen” of “geen besluit” leidt en hoe je dat kunt voorkomen.
  8. Hoe je de vorderingen in je salescyclus kunt monitoren en je forecast kunt voorspellen. Je leert daarbij kostbare verkooptijd op de meest effectieve manier te gebruiken.
  9. Hoe salesdoelen en constante omzetbronnen creëren.

 

De training wordt op maat aangeboden voor manager en zijn/haar salesteam, bijvoorkeur gelijktijdig aan het moment dat u processen of competenties wilt optimaliseren.

Informatie

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten of wilt u hulp bij het maken van de juiste keuze?

Meer info