Assessment Salesvermogen

Voorspel uw prestaties en ontwikkeling

Salesvermogen wordt bepaald door de mate waarin je in staat bent om (nieuwe) kennis en vaardigheden op te nemen, in de praktijk toe te passen en om te zetten in goede verkoopprestaties.

 

Met het Assessment Salesvermogen kunt u uw salesprestaties testen. Daarmee heeft u een belangrijk instrument in handen. Niet alleen om uw competenties te verbeteren, maar ook om uw verkoopprestaties te verbeteren. Het voorspelt uw verkoopprestaties en geeft aan hoe u sneller de meest relevante sales competenties kunt ontwikkelen.

De procedure

1. Intakegesprek

Door de organisatiepsycholoog wordt een sales-psycho-analyse verzorgt. Het gesprek behandelt de salesdoelen, meest belangrijke ontwikkelgebieden, het karakter van de verkoper en bereidt de verkoper voor op zijn online-test.

 

2. Profielbepaling

In samenspraak wordt vastgesteld wat het ideale profiel met de bijbehorende competenties zijn die de verkoper nastreeft.

 

3. Online test(en)

Via online vragenlijsten wordt het salesvermogen, de verkoopstijl (houding/gedrag) en hoe de verkoper zich zo snel mogelijk kan ontwikkelen.

 

4. Adviesrapport

Er wordt een rapportage uitgebracht die verkoopprestaties voorspelt en aangeeft hoe de verkoper het snelst de meest relevante salescompetenties kan ontwikkelen.

 

Het assessment kan ook ingezet worden om te bepalen hoe opleidingskosten efficiënter kunnen worden ingezet of om te bepalen welke training wel if geen zin heeft, maar ook bij werving en selectie van verkopers.

Informatie

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten of wilt u hulp bij het maken van de juiste keuze?

Meer info