Verkooptraining

Sales Action Learning

 

 

Action Learning heeft het verbazingwekkende potentieel om lastige salesvraagstukken op te lossen en tegelijkertijd de vaardigheden van het Salesteam te verhogen. Om er zeker van te zijn dat de gewenste sales-initiatieven en resultaten gerealiseerd worden, doorlopen verkoopleiders en het salesteam het ‘Sales Performance Changemodel’.

Meer informatie

Diagnostisch verkopen

 

 

Diagnostisch verkopen is ontworpen op basis van analyse- en vraagtechnieken die psychologen en andere medici gebruiken. Deze technieken stellen verkopers in staat hun prestaties met een factor 3 tot 5 te verbeteren, (moeilijk) waarneembare en kwantificeerbare klantproblemen feilloos blootleggen en de koopvoorkeuren van klanten herkennen

Meer informatie

Neuro Selling

 

Het doel van de Neuro Selling-training is om het salesvermogen van verkopers te verhogen. De training verbindt kennis en inzichten vanuit de neuro-psychologie aan communicatie technieken die verkopers kunnen toepassen..

Meer informatie

ROI Selling

 

ROI-verkoop is een belangrijke techniek om meer salesprojecten te laten slagen en vereist bepaalde (sales)competenties die u met de actie-leer-training “Selling ROI” kunt ontwikkelen.

Meer informatie